Toimistohotellit ovat nousseet suosituiksi vaihtoehdoiksi yrityksen toimitiloille

Toimistohotellit ovat nousseet suosituiksi vaihtoehdoiksi yrityksen toimitiloille. Koska nykyisessä taloustilanteessa yritykselle on tärkeää kustannustehokkuus, kiinnittävät yritykset yhä enenemässä määrin huomiota myös toimitilojen hintoihin. Tilankäyttöä pyritään tehostamaan ja toimistohotelleihin muuttaa nykyisin myös yhä isompia yrityksiä. Toimistohotelli onkin erittäin houkutteleva vaihtoehto, sillä niissä on hyvin joustavat vuokra-ajat ja toimistohotellien käyttäminen on hyvin helppoa ja kätevää. Vuokra-aikaa pystyy muuttamaan nopeastikin ja vuokrattavien tilojen suuruutta muunnella tiimin koon muuttuessa. Riskittömyys onkin yksi toimistohotellin hyvistä puolista, yrityksen ei tarvitse sitoutua kiinteisiin kustannuksiin ja pitkiin vuokra-aikoihin. Toimistohotellista saa myös kaikki tarpeelliset palvelut käyttöönsä, yrityksen tarpeista riippuen. Parhaimmillaan yritys voi vuokrata täyden palvelun toimistohotellin, jossa on tarjolla niin aulapalvelut, postitus kuin IT-palvelutkin sekä kaikki kiinteistön huoltoon ja ylläpitoon kuuluvat palvelut. Toimistohotelleista voi myös tarpeen vaatiessa vuokrata kokoustilat ja hienot edustustilat. Toimistohotelleissa on myös valmiiksi kalustettuja toimistoja, jolloin yrityksen ei tarvitse miettiä edes toimistojen sisustuksia. Näin yrityksen ei tarvitse huolehtia kiinteistöstä periaatteessa lainkaan.

Toimistohotelli Turku tai sen lähialueelta voikin olla hyvä ratkaisu. Turussa toimistohotelleja löytyy hyvin erityisesti keskustan alueelta. Turussa on myös muita houkuttelevia alueita yritystoiminnalle. Erityisesti satama- ja meriteollisuus ovat Turun vahvoja elinkeinoaloja ja sataman alueelta löytyy paljon esimerkiksi teollisuuteen liittyviä yrityksiä. Satamasta on hyvät liikenneyhteydet kansainvälisiin suuriin satamiin esimerkiksi Saksan Lyypekkiin ja Travemündeen. Tampereen ja Pohjanmaan seutujen liikenne hyödyntää tehokkaasti Turun satamia. Satama on myös lähellä lentokenttää, joka on Suomen neljänneksi suurin matkustajaliikenteen lentokenttä ja toiseksi suurin rahtilentokenttä. Lentorahteja lähtee paljon esimerkiksi Viroon ja Belgiaan. Tämä tehokas ja ainutlaatuinen logistinen verkosto on houkutellet lentokentän ja sataman ympäristöön useita yritysalueita. Lentoasema, satama, tieliikenneyhteydet ja rautatieverkosto lisää varmasti myös toimistohotellien tarvetta tälle alueelle.

Turun hyvä puoli on myös hintataso, joka ei ole yhtä kallis kuin pääkaupunkiseudulla. Se on kuitenkin hieman kalliimpi kuin koko maan keskitaso. Erityisesti asuintalojen hinnat ovat nousseet Turun suunnalla ja tämän vuoksi myös toimistojen vuokrataso on noussut. Turussa toimistojen hintoihin vaikuttaa paljon sijainti. Keskustan alueella ja aivan sen lähistöllä toimistot ovat kalliimpia kuin keskustan ulkopuolella. On siis mahdollista vuokrata toimistohotelli Turku tai sen lähistöltä melko edullisestikin. Toimistohotellien vuokraan vaikuttaa sijainnin lisäksi palveluntarjoaja sekä se, kuinka isot tilat yritys haluaa vuokrata. Mitä suurempi henkilöstön määrä on, sitä enemmän täytyy varautua maksamaan vuokraa toimistohotellista. Toimistohotellien hintaan vaikuttaa myös se, minkälaisia palveluja yritys haluaa. Vaikka lähtövuokra onkin monessa toimistohotellissa palveluntuottajasta riippumatta lähes sama, eri palveluiden myötä hintoihin tulee vaihtelua. Lisäkustannukset palveluista voivat saada aikaan suuriakin eroja eri vaihtoehtojen välille. Toimistohotellien hintoja vertaillessa kannattaakin aina verrata myös palvelupakettien hintoja ja miettiä tarkkaan, minkälaisia palveluja yritys tarvitsee ja kuinka paljon niistä haluaa maksaa. Kaikkea ei tarvitse ulkoistaa, sillä tekemällä itse jotakin toimiston palveluista voi säästää paljonkin.

Lisätietoja tästä: https://www.matchoffice.fi/vuokraus/toimistohotellit/turku